Satokausikalenterin nokkosvohvelit
Nokkosvohveleita varten tarvitset puolisen litraa löyhästi pakattuja tuoreita nokkosia, vehnäjauhoja, munia, Valio Luomu vanhanajan täysmaitoa ja Valio Luomu voita. Kun taikina saa turvota jääkaapissa yön yli, on lopputuloksena extrarapeita vohveleita. Tarjoile nokkosvohveleiden kanssa raikasta tomaatti-juustosalaattia.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaVohvelit
- 2 dl luomuvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
-
2½ dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
- 2 (luomu)kananmunaa
-
2 rkl (30 g)
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- n. ½ l (100 g) nokkosta
Tomaatti-juustosalaatti
- 250 g kirsikka- ja/tai helmitomaatteja
- ½ punasipuli
- 0 kg tuoretta basilikaa
- 0 kg Valio Luomu™ kermajuustoa
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria
- 0 kg oliiviöljyä
- 0 kg valkoista balsamietikkaa
Ohje
Vohvelit
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Mittaa maito erilliseen kulhoon ja vatkaa joukkoon munat ja voisula. Yhdistä seokset ja laita taikina jääkaappiin turpoamaan puoleksi tunniksi tai jopa yön yli.
- Ryöppää nokkoset pikaisesti ja jäähdytä kylmän veden alla. Siivilöi ja purista kuiviksi. Hienonna nokkoset veitsellä ja sekoita vohvelitaikinan joukkoon.
- Paista taikinasta viisi vohvelia vohveliraudassa voinokareen kera. Tarjoile heti rapsakoina tomaatti-juustosalaatin kera.
Tomaatti-juustosalaatti
- Leikkaa tomaatit paloiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Hienonna basilika. Sekoita tomaatit, punasipulit ja basilikat keskenään ja vuole sekaan kermajuustoa kuorimaveitsellä.
- Mausta salaatti suolalla ja mustapippurilla. Annostele salaattia vohvelin päälle ja viimeistele lorauksilla oliiviöljyä ja valkoista balsamietikkaa.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- tuoretta basilikaa
- Valio Luomu™ kermajuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- valkoista balsamietikkaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.