Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin paahdetut broccoliinit
Broccoliini on uusi parsa! Trendikkäät paahdetut broccoliinit tarjoillaan Lähi-idän keittiöistä tutun hummuksen kanssa, joka saa mukavaa hapokkuutta ja pehmeää kermaisuutta Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista. Näyttävän annoksen viimeistelevät paahdetut valkosipulin puolikkaat.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaJogurttihummus
- 230 g esikeitettyjä kikherneitä
-
1½ dl
Valio turkkilaista luomujogurttiaValio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
- 1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tahinia
- 1 tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl vettä
Broccoliinit
- 300 g broccoliineja
- 1 rkl öljyä
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 kokonainen valkosipuli
Lisäksi
- 0 kg Valio Luomu™ gouda juustoa
- 0 kg lehtipersiljaa
- 0 kg sitruunalohkoja
Jaa resepti
Ohje
Jogurttihummus
- Laita tehosekoittimeen valutetut kikherneet, turkkilainen jogurtti ja sitruunan kuori sekä mehu.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne tehosekoittimeen tahinin, suolan ja oliiviöljyn kanssa.
- Blendaa seos sileähköksi hummukseksi. Lisää vettä, jos tahna on liian paksua.
Broccoliinit
- Huuhtele broccoliinit ja leikkaa mahdolliset kuivat kannat pois.
- Levitä broccoliinit pellille ja hiero niihin öljyä, suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua.
- Halkaise valkosipuli ja laita molemmat puolet leikkuupinta ylöspäin pellille. Lorauta myös valkosipuleille hieman öljyä.
- Paahda broccoliineja ja valkosipuleita 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes broccoliinit ovat napakan kypsiä ja kauniin paahtuneen värisiä.
Annoksen kokoaminen
- Levitä jogurttihummus tarjoiluvadille. Asettele paahdetut broccoliinit ja valkosipulin puolikkaat hummuksen päälle
- Viimeistele raastetulla Valio Luomu goudalla ja tuoreella lehtipersiljalla.
- Tarjoile hummuksen ja broccoliinien kanssa sitruunalohkoja.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
137 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
6,3 g
Rasva
9,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- Valio Luomu™ gouda juustoa
- lehtipersiljaa
- sitruunalohkoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.