Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin päärynä-goudajuustotortut
Tässä tulee perinteisen joulutortun haastaja! Jouluna herkutellaan suolaisenmakeilla juusto-päärynätortuilla. Makean ja vaniljaisen päärynähillon kaveriksi sopii erinomaisesti Valio Luomu™ gouda juusto.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt (à 500 g) voitaikinalevyjä
- 1 (luomu)kananmunaa, voiteluun
Juustotäyte
-
½ rasia (à 200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 1½ dl (100 g) Valio Luomu™ gouda juustoa
Päärynähillo
- 300 g päärynää
- 1¾ dl hillosokeria
- 0 kg puolikkaan sitruunan mehu
- ½ vaniljatankoa
Jaa resepti
Ohje
Päärynähillo
- Valmista hillo. Kuori päärynät, poista kannat ja siemenkodat. Kuutioi päärynät ja siirrä kattilaan. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Halkaise vaniljatanko ja kaavi tahnamainen sisus kattilaan. Lisää joukkoon myös vaniljatangon kuori. Kuumenna seos höyryäväksi ja sekoita joukkoon hillosokeri. Keittele hiljalleen 10 minuuttia, siirrä pois hellalta ja anna jäähtyä täysin. Poista vaniljatanko.
Juustotäyte
- Valmista juustotäyte. Mittaa kulhoon Valio tuorejuusto. Raasta Valio Luomu™ Gouda hienoksi raasteeksi ja sekoita tuorejuuston sekaan.
Tortut
- Täytä tortut. Sulata torttutaikinalevyt paketin ohjeiden mukaan. Puolita taikinalevyt neliöiksi. Lisää lusikallinen juustotäytettä neliön keskelle sekä nokare jäähtynyttä hilloa. Taittele tortut. Kerää neliön kulmat yhteen ja nipistä tiiviisti kiinni. Painele kiinni myös taikinaan muodostuneet kolot, jotta täyte ei pääse valumaan ulos. Käännä nyytti ympäri, sileä puoli ylöspäin. Viillä taikinaan kahdeksan viiltoa muodostaen kahdeksan sakaraa. Nipistele sakaroiden päät teräviksi. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
27,2 g
Rasva
16,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- puolikkaan sitruunan mehu
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.