Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin parsa-flatbread

Kevät on tunnetusti parsan kulta-aikaa. Valmista vihreästä sesonkiherkusta raikasta salaattia, joka kruunaa helpot jogurtti-flatbreadit eli pannuleivät.

Satokausikalenterin parsa-flatbread
Satokausikalenterin parsa-flatbread

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina, 6 pannuleipää

  • 300 g (3 dl)
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1½ tl suolaa

Jogurttivaahto

  • 1½ dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1½ dl
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Parsasalaatti

  • ½ ruukku tuoretta minttua
  • 70 g vuonankaalia
  • 250 g vihreää parsaa 
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg pippuria
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua 

lisäksi

  • 0 kg parmesaania

Ohje

  1. Valmista leipätaikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää turkkilainen jogurtti, sekoita taikinaksi. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Peitä kulho puhtaalla keittiöliinalla ja anna taikinan levätä sillä aikaa, kun valmistat täytteet.
  2. Poista parsoista kova kanta ja kuori varret. Leikkaa nuput irti, suikaloi varresta kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja ja laita kylmään veteen. Leikkaa ylijääneet rippeet pieniksi paloiksi.
  3. Keitä nuput ja ylijääneet parsapalat reilusti suolatussa vedessä 1–2 minuuttia. Jäähdytä heti kylmässä vedessä. Valuta parsat ja siirrä kulhoon. Lisää vuonankaali ja pieneksi silputtu minttu, suikaloidut parsaviipaleet, sitruunan mehu ja muut mausteet. Sekoita ja nosta jääkaappiin odottamaan.
  4. Valmista jogurttivaahto. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon jogurtti, mausteet ja pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi. Kääntele kermavaahdon sekaan ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
  5. Jaa leipätaikina kuuteen osaan. Kauli taikinapalat paistinpannusi kokoisiksi mahdollisimman ohuiksi taikinalevyiksi, käytä jauhoja apuna. Paista leipiä kuumalla paistinpannulla noin 3 minuuttia per puoli. Varo, etteivät leivät pala.
  6. Levitä leipien päälle jogurttivaahtoa, parsasalaattia ja raasta lopuksi päälle parmesaanijuustoa. Nauti heti.

Vinkki

Valmiit pannuleivät voi pakastaa, jos niitä jää yli.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 20,4 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesaania
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search