Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin parsa-flatbread
Kevät on tunnetusti parsan kulta-aikaa. Valmista vihreästä sesonkiherkusta raikasta salaattia, joka kruunaa helpot jogurtti-flatbreadit eli pannuleivät.
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina, 6 pannuleipää
-
300 g (3 dl)
Valio turkkilaista luomujogurttiaValio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1½ tl suolaa
Jogurttivaahto
-
1½ dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
-
1½ dl
Valio turkkilaista luomujogurttiaValio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
- 1 valkosipulin kynsi
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Parsasalaatti
- ½ ruukku tuoretta minttua
- 70 g vuonankaalia
- 250 g vihreää parsaa 
- 0 kg suolaa
- 0 kg pippuria
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua 
lisäksi
- 0 kg parmesaania
Jaa resepti
Ohje
- Valmista leipätaikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää turkkilainen jogurtti, sekoita taikinaksi. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Peitä kulho puhtaalla keittiöliinalla ja anna taikinan levätä sillä aikaa, kun valmistat täytteet.
- Poista parsoista kova kanta ja kuori varret. Leikkaa nuput irti, suikaloi varresta kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja ja laita kylmään veteen. Leikkaa ylijääneet rippeet pieniksi paloiksi.
- Keitä nuput ja ylijääneet parsapalat reilusti suolatussa vedessä 1–2 minuuttia. Jäähdytä heti kylmässä vedessä. Valuta parsat ja siirrä kulhoon. Lisää vuonankaali ja pieneksi silputtu minttu, suikaloidut parsaviipaleet, sitruunan mehu ja muut mausteet. Sekoita ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- Valmista jogurttivaahto. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon jogurtti, mausteet ja pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi. Kääntele kermavaahdon sekaan ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Jaa leipätaikina kuuteen osaan. Kauli taikinapalat paistinpannusi kokoisiksi mahdollisimman ohuiksi taikinalevyiksi, käytä jauhoja apuna. Paista leipiä kuumalla paistinpannulla noin 3 minuuttia per puoli. Varo, etteivät leivät pala.
- Levitä leipien päälle jogurttivaahtoa, parsasalaattia ja raasta lopuksi päälle parmesaanijuustoa. Nauti heti.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
182 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
20,4 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- pippuria
- parmesaania
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.