Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin passionhedelmä-rahkapullat

Nämä raikkaat passionhedelmällä ja luomurahkalla täytetyt rahkapullat sopivat mainiosti kevääseen, ja erityisesti pääsiäiseen.

Satokausikalenterin passionhedelmä-rahkapullat
Satokausikalenterin passionhedelmä-rahkapullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 150 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 5 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 13 dl vehnäjauhoja

Passionhedelmä-rahkatäyte

  • 100 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 kananmuna
  • 1 prk (200 g) POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 8 passiohedelmää

Viimeistelyyn

  • 0 kg kananmunaa voiteluun
  • 0 kg raesokeria

Ohje

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva sen joukkoon. Sekoita, jotta hiiva liukenee. Sekoita maidon joukkoon myös sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Lisää jauhot hiljalleen taikinaa vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Vaivaa taikinaa kymmenen minuuttia. Taikina ei saa jäädä liian löysäksi, jotta siitä pystyy pyörittelemään kierteitä. Anna taikinan kohota liinan alla peiteltynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kun taikina kohoaa, valmista täyte. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja kananmuna keskenään. Lisää maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Halkaise passionhedelmät.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puolikas jauhojen avulla työpöydälle suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle puolet täytteestä ja kaavi pintaan neljän passionhedelmät sisukset. Rullaa taikina pitkältä sivulta rullaksi ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.
  5. Asettele pullat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperille uunipellin päälle. Anna kohota liinan alla. Tee toinen puolikas samalla tavalla.
  6. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 218 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 30,7 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 4,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search