Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin perunagalette
Alkukesän juhlapöydässä hurmaa perunagalette, jossa kiistaton tähti on kesän odotetuin kasvis eli varhaisperuna. Rustiikkinen galette leivotaan ilman piirakkavuokaa suoraan leivinpaperille.
Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
-
100 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 1 dl Valio Luomu™ juustoraastetta
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- n. 10 (500 g) varhaisperunoita
- 2 tl Dijon-sinappia
- 2-3 oksaa timjamia
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
½ prk (á 150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 kananmuna
Lisäksi
- 50 g rucolaa
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 0 kg oliiviöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta ja anna jäähtyä.
- Valmista taikina. Mittaa kuivat aineet sekä juustoraaste kulhoon. Sekoita. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi kuivien aineiden sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
- Leikkaa jäähtyneet perunat siivuiksi ja laita kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynnet, lisää perunoiden joukkoon. Lisää joukkoon Dijon-sinappi, öljy ja mausteet. Sekoita varovaisesti. Laita täyte sivuun odottamaan.
- Ota taikina jääkaapista ja kaulitse ohueksi, pyöreäksi levyksi suoraan leivinpaperille. Levitä ranskankerma jättäen noin 5 cm leveän taikinakaistaleen reunoille. Asettele perunat ranskankerman päälle. Käännä taikinareunat täytteen päälle ja voitele reunat kananmunalla.
- Siirrä leivinpaperi varovasti pellille ja paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Kun piirakka on jäähtynyt, huuhtele rucola ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Koristele piirakka rucolalla ja tarjoile!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
207 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
20,4 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.