Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin sieni-purjopiirakka
Tämä herkullinen piirakka valmistuu helposti valmiista pakastetaikinasta. Täytteeseen sopii piilottaa niin kantarellit kuin suppilovahverotkin.
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (380 g) valmis piirakkapohja
- 1 l metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
- 1 pieni (n. 300 g) purjo
-
30 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 2 kananmunaa
- 1 prk (3 dl) Valio Luomu™ ruokakermaa
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 0 kg suolaa
- 0 kg pippuria
- 2½ dl Valio Luomu™ juustoraastetta
Jaa resepti
Ohje
- Sulata valmis piirakkapohja. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Rutista leivinpaperi palloksi ja avaa. Peitä leivinpaperilla piirakkapohja ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai keraamisia paistoherneitä. Vaihtoehtoisesti voit tukea reunoja foliosuikaleella. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10–15 minuuttia.
- Putsaa sienet ja revi isommat yksilöt pienemmiksi paloiksi sormin. Pienet voi jättää kokonaisiksi. Huuhtele purjo ja leikkaa renkaiksi.
- Kuumenna voi kattilassa ja paista sieniä muutama minuutti. Lisää purjorenkaat ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle.
- Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon ruokakerma ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja ruskistunut. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
34 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
0,8 g
Rasva
2,7 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- pippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.