Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin täytekakku
Kesä on tuloillaan, ja se merkitsee myös luumumarjakauden alkua! Jos olet persikan ystävä, tämä kakku on juuri sinua varten! Mehevä kakkupohja täytetään kirpeänmakealla persikkacurdilla ja pehmeällä mascarpone-kermavaahdolla. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja hedelmillä ja luo kakkupöydän kaunotar.
Valmistusaika
Aktiivinen
4 h
Yhteensä
4 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 2½ dl sokeria
- ⅔ rkl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1½ tl vaniljasokeria
- 2 g sitruunan kuoriraastetta
-
125 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
-
2½ dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
- 3 kananmunaa
Persikkacurd
-
2¼ dl
persikoitaVoit kokeilla myös:
- 2¼ dl säilykepersikoita
- 1 keltuainen
- ¾ dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl maissitärkkelystä
- 25 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Valkosuklaa-kermavaahtotäyte ja kuorrutus
-
4 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 250 g mascarponea
- 150 g valkosuklaata
Koristeluun ja kakun täyttämiseen
- 2 dl Persikoiden sokerilientä
- 250 g tuoreita mansikoita
-
2
persikkaaVoit kokeilla myös:
- 2 nektariinia
- 0 kg Valkosuklaakarkkeja
Jaa resepti
Ohje
Kakkupohja
- Napsauta uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele tai vuoraa noin Ø 20 cm kokoinen irtopohjavuoka.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Mitta kulhoon kuivat aineet sekä sitruunan kuoriraaste.
- Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa ja mittaa joukkoon maito. Lisää sekaan jäähtynyt voi ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kuivat aineet maitoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
Persikkacurd
- Pese persikat huolellisesti. Poista kivi ja leikkaa persikat pieniksi paloiksi. Lisää persikat ja sitruunamehu kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia tai kunnes ovat täysin pehmeitä. Soseuta persikat. Jos haluat täysin sileän persikkacurdin voit tässä vaiheessa siivilöidä persikkasoseen.
- Lisää kananmunan keltuainen, sokeri ja maissitärkkelys persikkasoseen joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä samalla koko ajan sekoittaen. Curd on valmista, kun seos pulpahtaa ja muuttuu paksuksi. Lisää kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on täysin sulanut curdin sekaan. Siirrä persikkacurd kulhoon ja anna jäähtyä täysin.
Valkosuklaa-kermavaahto
- Laita mascarpone kulhoon ja anna lämmetä huoneenlämmössä noin 15–30 min. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetki. Notkista mascarpone. Lisää valkosuklaa mascarponen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten.
- Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon mascarpone-valkosuklaaseos. Siirrä noin puolet vaahdosta pursotinpussiin. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Kakun kokoaminen
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohja kakkulautaselle. Kostuta kakkupohja mehulla tai laimennetulla säilykepersikoiden sokeriliemellä.
- Leikkaa mansikat ja persikat pieniksi paloiksi. Jätä muutama mansikka ja persikka siivu kakun koristeluun. Pursota mascarponevaahdosta noin 2 cm paksu seinä kakkupohjan reunalle. Täytä keskelle jäävä aukko persikkacurdilla ja lisää curdin päälle puolet persikka- ja mansikkapaloista.
- Nosta toinen kakkupohja päälle täytä samoin. Nosta kansilevy päälle. Ota noin 2 dl mascarponevaahtoa talteen koristelua varten. Levitä loput mascarponevaahdosta kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita lastalla.
- Värjää halutessasi koristeluun tarkoitettu mascarponevaahto ja siirrä vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota ruusukkeita kakun päälle. Koristele tuoreilla mansikka- ja persikkasiivuilla. Viimeistele valkosuklaakarkeilla. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
ReseptiyhteistyöTämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 220 kcalProteiini 3,3 gHiilihydraatti 24,3 gRasva 11,9 gTyydyttynyt rasva 6,7 gRavintokuitu 0,8 gSuola 0,3 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- Valkosuklaakarkkeja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.