
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja:
- 2 dl vettä
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl perunasosejauhetta esim. Mummon muusi
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte:
- 70 g purjoa
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 300 g lämminsavulohta
-
1 pussi (150 g)
Valio Juustomestarin cheddar raastettaValio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
- 3 kananmunaa
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Pohja:
- 2 dl vettä
- 50 g Valio Eila® voita
- 1 dl perunasosejauhetta esim. Mummon muusi
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte:
- 70 g purjoa
- 15 g Valio Eila® voita
- 300 g lämminsavulohta
- 1 pussi (150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
- 3 kananmunaa
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- 1½ dl Valio Eila® maitojuomaa
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna vesi ja voi kattilassa. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Nosta kattila liedeltä ja anna hetken jäähtyä.
- Lisää gluteeniton jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja nosta reunoille.
Täyte
- Hienonna purjo ja kuullota pannulla rasvassa.
- Laita savulohi piirakkavuokaan ja lisää päälle kuullotettu purjo sekä juustoraaste.
- Sekoita kulhossa kanamunat, crème fraîche, maito ja mausteet. Kaada vuokaan.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
196 kcal
Proteiini
8,9 g
Hiilihydraatti
10,7 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.