Siirry sisältöön

Savulohipullat, pinaattimuusi ja sitruuna-jogurtti

Valion ja Emili Kumpuniemen arkiruokakerhossa kokataan jälleen! Mehevät savulohipullat saavat kaverikseen pinaatilla ryyditetyn perunamuusin sekä sitruunaisen jogurttikastikkeen. Arkipäivällisen kruunaa veriappelsiinista ja kiinankaalista valmistuva näppärä salaatti.

Savulohipullat, pinaattimuusi ja sitruuna-jogurtti
Savulohipullat, pinaattimuusi ja sitruuna-jogurtti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Savulohipullat

  • ½ ruukku tilliä
  • ½ ruukku ruohosipulia
  • 400 g lämminsavulohta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Pinaattimuusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 100 g pakastepinaattia
  • 1 dl
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 tl suolaa

Sitruuna-jo­gurt­ti­kastike

  • 2½ dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa

Veriappel­sii­ni-kii­nan­kaa­li­salaatti

  • ½ kiinankaalia, pientä
  • 2 veriappelsiinia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Savulohipullat

  • ½ ruukku tilliä
  • ½ ruukku ruohosipulia
  • 400 g lämminsavulohta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl Valio Keittiön turkkilainen jogurttia
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Pinaattimuusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 100 g pakastepinaattia
  • 1 dl Valio Eila® kevytmaitojuomaa
  • 50 g Valio Eila® voita
  • 1 tl suolaa

Sitruuna-jo­gurt­ti­kastike

  • 2½ dl Valio Keittiön turkkilainen jogurttia
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa

Veriappel­sii­ni-kii­nan­kaa­li­salaatti

  • ½ kiinankaalia, pientä
  • 2 veriappelsiinia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Ohje

Savulohipullat

  1. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Aseta pellille valmiiksi leivinpaperi.
  2. Silppua tilli sekä ruohosipuli ja siirrä ne kulhoon. Lisää joukkoon palasteltu savulohi, kananmuna, turkkilainen jogurtti sekä pippurit ja sekoita yhtenäiseksi massaksi.
  3. Muotoile massasta käsin tai lusikan avulla pellille 16 pullaa ja kypsennä niitä uunissa 15 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis väri.

Pinaattimuusi

  1. Kuori perunat ja paloittele niitä pienemmiksi paloiksi kypsentämisen nopeuttamiseksi. Siirrä perunat isoon kattilaan, valuta päälle reilusti vettä ja mausta suolalla. Keitä kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan jäiset pinaattipalat sekä voi ja laita kattilan päälle hetkeksi kansi, jotta pinaatit ja voi sulavat. Muussaa perunasurvimella tai vatkaimella perunat rikki, lisää joukkoon maito ja survo/vatkaa sileäksi muusiksi. Mausta suolalla omaan makuun sopivaksi.

Sitruuna-jo­gurt­ti­kastike

  1. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu.
  2. Lisää kaikki jogurttikastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Veriappel­sii­ni-kii­nan­kaa­li­salaatti

  1. Pilko kiinankaali ohueksi suikaleeksi. Leikkaa puolestatoista veriappelsiinista kuoret pois ja hedelmälihat suupaloiksi. Siirrä kaali ja appelsiinit kulhoon.
  2. Lisää joukkoon puolikkaan veriappelsiinin mehu, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola sekä mustapippuri ja sekoita. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa hetki ennen syöntiä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 7,4 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1