Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 50 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 vaaleaa leipää yksi pyöreä vaalea vuokaleipä
Täyte
- 400 g savukirjolohta perattuna
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 1 keltainen paprika
- ½ dl sitruunamehua
- 1½ dl ruohosipulia ja/tai tilliä
- 2 rkl Dijon-sinappia dijonsinappimajoneesia
Kostutukseen
- 2 dl kasvislientä
Päälle
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoValio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
-
½ dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 75 g kylmäsavustettua kirjolohta
- 0 kg tilliä
- 0 kg keltaista paprikaa
- 0 kg kurkkua
Jaa resepti
Ohje
- Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla savukala esim. monitoimikoneella. Lisää crème fraîche, paloiteltu paprika, sitruunamehu, hienonnettu yrtti ja dijon-sinappimajoneesi. Anna koneen käydä hetki, jotta aineet sekoittuvat
- Poista vuokaleivästä ohuelti reunat ja leikkaa leipä kolmeen osaan vaakaviipaleiksi.
- Aseta alimmaiseksi leivän ylin viipale ja kostuta kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen. Levitä pohjan päälle puolet lohitäytteestä. Jatka seuraava kerros samaan tyyliin. Kostuta päällimmäiseksi tuleva leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, juustoraaste ja ruokakakerma tasaiseksi massaksi. Kuorruta kakku kauttaaltaan juustomassalla. Koristele kylmäsavulohiviipaleilla, kasviksilla ja tuoreilla yrteillä.
- Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele voileipäkakku.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
166 kcal
Proteiini
9,6 g
Hiilihydraatti
7 g
Rasva
11,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tilliä
- keltaista paprikaa
- kurkkua
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.