Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h 20 min
Yhteensä
4 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLihapata
- 800 g hirven tai naudan paistia
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 5 dl lihalientä
- 5 timjamin oksaa
- 1 iso (150 g) sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 varsisellerin vartta
- 3 valkosipulin kynttä
-
5 dl
punaviiniäVoit kokeilla myös:
- 5 dl lihalientä
- 5 laakerinlehteä
- 1 rkl sokeria
Peruna-sellerisose
- 600 g jauhoista perunaa
- 200 g juuriselleriä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 keltuaista
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa paisti n. 3 x 3 cm kuutioiksi. Ruskista padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi ja timjamin oksat.
- Kuori ja leikkaa sipuli, porkkanat, varsiselleri ja valkosipulit pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pataan.
- Lisää punaviini, laakerinlehdet ja sokeri. Hauduta liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 150 asteessa, kunnes liha ja kasvikset ovat kypsät ja liemi sakenee. Kypsennysaika on lihan mureudesta riippuen n. 2 - 3 t.
- Valmista peruna-sellerisose: Kuori perunat ja selleri. Kuutioi. Keitä vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta perunasurvimella. Lisää voi, keltuaiset ja hienonnettu persilja. Sekoita.
- Kaada lihapata voideltuun uunivuokaan. Nostele peruna-sellerisose lihapadan päälle. Kuvioi pinta lusikan pesällä.
- Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 91 kcalProteiini 7,1 gHiilihydraatti 4,7 gRasva 3,4 gTyydyttynyt rasva 1,5 gRavintokuitu 0,7 gSuola 0,6 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.