
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h 20 min
Yhteensä
4 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Lihapata
- 800 g hirven tai naudan paistia
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 5 dl lihalientä
- 5 timjamin oksaa
- 1 iso (150 g) sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 varsisellerin vartta
- 3 valkosipulinkynttä
-
5 dl
punaviiniäVoit kokeilla myös:
- 5 dl lihalientä
- 5 laakerinlehteä
- 1 rkl sokeria
Peruna-sellerisose
- 600 g jauhoista perunaa
- 200 g juuriselleriä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 keltuaista
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Lihapata
- 800 g hirven tai naudan paistia
- 30 g Valio voita
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 5 dl lihalientä
- 5 timjamin oksaa
- 1 iso (150 g) sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 varsisellerin vartta
- 3 valkosipulinkynttä
- 5 dl punaviiniä
- 5 laakerinlehteä
- 1 rkl sokeria
Peruna-sellerisose
- 600 g jauhoista perunaa
- 200 g juuriselleriä
- 50 g Valio voita
- 2 keltuaista
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa paisti n. 3 x 3 cm kuutioiksi. Ruskista padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi ja timjamin oksat.
- Kuori ja leikkaa sipuli, porkkanat, varsiselleri ja valkosipulit pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pataan.
- Lisää punaviini, laakerinlehdet ja sokeri. Hauduta liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 150 asteessa, kunnes liha ja kasvikset ovat kypsät ja liemi sakenee. Kypsennysaika on lihan mureudesta riippuen n. 2 - 3 t.
- Valmista peruna-sellerisose: Kuori perunat ja selleri. Kuutioi. Keitä vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta perunasurvimella. Lisää voi, keltuaiset ja hienonnettu persilja. Sekoita.
- Kaada lihapata voideltuun uunivuokaan. Nostele peruna-sellerisose lihapadan päälle. Kuvioi pinta lusikan pesällä.
- Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
91 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
4,7 g
Rasva
3,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.