Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sieni-kas­vis­seljanka

Seljanka on kuuluisa venäläinen keitto, joka valmistetaan yleensä kalasta, lihasta tai sienistä ja maustetaan tomaatilla.

Sieni-kasvisseljanka
Sieni-kasvisseljanka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ (500 g) lanttua
  • 1 (150 g) sipuli
  • 1 pala (200 g) juuriselleriä
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 3-4  (500 g) perunaa
  • 12 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 6-7 dl (240 g) tuoreita sieniä esikäsiteltyinä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • ½ pkt (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g voimakas sulatejuusto laktoositon
  • ½ dl tuoreita yrttejä, esim. meirami tai persilja
  • ½ (500 g) lanttua
  • 1 (150 g) sipuli
  • 1 pala (200 g) juuriselleriä
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 3-4  (500 g) perunaa
  • 12 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 6-7 dl (240 g) tuoreita sieniä esikäsiteltyinä
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • ½ pkt (à 250 g) Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
  • ½ dl tuoreita yrttejä, esim. meirami tai persilja

Ohje

  1. Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi. Lisää kasvikset kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä kypsiksi n. 20 - 30 min.
  2. Pilko sillä aikaa sienet ja paista niitä voissa, kunnes neste haihtuu. Lisää sienet ja mausteet keittoon.
  3. Lisää Koskenlaskija keittoon kuutioina. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  4. Suurusta halutessasi keitto. Lisää keittoon hienonnettu tuore yrtti. Tarkista maku.
  5. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 42 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 3,1 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1