Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sieni-peko­nif­rittata

Frittata on munakas, joka hyydytetään pannulla tai uunissa sekoittamatta. Tässä frittatassa uunivuokaan pääsevät metsäsienet ja pekoni. Täyteläisyyttä ja makua ruokaan tuovat crème fraîche sekä juustoraaste.

Sieni-pekonifrittata
Sieni-pekonifrittata

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ pkt (à 170 g) amerikanpekonia
  • 200 g tuoreita sieniä, esim. suppiksia tai kantarelleja
  • 1 pieni (75 g) sipuli
  • 5 kananmunaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • savupaprikajauhetta tai paprikajauhetta

Ohje

  1. Paloittele pekonit. Hiero pekonirasvaa uunivuoan tai valurautapannun (ø 22-24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä puolet pekonipaloista vuoan pohjalle.
  2. Levitä esikäsitellyt sienet (paloittele tarvittaessa) pekonien päälle. Jos sienet ovat tuoreita, kuumenna niitä kuivalla pannulla niin, kunnes niistä irtoava neste on höyrystynyt.
  3. Lisää seuraavaksi ohueksi viipaloitu sipuli ja loput pekonipalat.
  4. Paahda uunin yläosassa 250 asteisessa uunissa 5 min. Ota vuoka pois ja alenna uunin lämpötila 200 asteeseen. (Halutessasi ota muutamia uunin kautta käyneitä raaka-aineita pinnan koristeluun.)
  5. Sekoita munat, crème fraîche ja pippuri kulhossa. Valuta massa uunivuokaan pekoni-sieniseoksen päällä. Ripottele päälle juustoraaste.
  6. Nosta frittata uunin keskiosaan ja kypsennä 17 - 20 min tai kunnes frittata on hyytynyt.
  7. Ripottele päälle paprikajauheesta raitoja. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 136 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 1,4 g
Rasva 10,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1