Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienimuhen­noksella kuorrutetut uuniperunat

Herkulliset uuniperunat ovat saaneet kruunukseen täyteläisen sienimuhennoksen. Tarjoa sellaisenaan tai vaikka jauhelihapihvien kera.

Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat
Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 rosamunda-perunaa (tasakokoista)
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 l (500 g) esikäsiteltyjä sieniä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 8 rosamunda-perunaa (tasakokoista)
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 l (500 g) esikäsiteltyjä sieniä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • 1 dl Valio maitoa
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Halkaise perunat pituussuuntaan ja nosta leivinpaperille pellille. Sivele perunoille sulatettua Oivariini rasvaa ja mausta. Kypsennä 200 asteessa kypsiksi eli 30 - 45 min.
  2. Valmista sienimuhennos. Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Paista sieniä ja sipuleita pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  3. Lisää jauhot, kerma, maito ja tuorejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes muhennos sakenee. Tarkista maku. Lisää persiljasilppu.
  4. Levitä muhennos perunoiden päälle ja kuumenna vielä 10 - 15 min uunissa.
  5. Tarjoa sellaisenaan hyvän salaatin kanssa tai esim. liharuokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 90 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1