
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 8 rosamunda-perunaa (tasakokoista)
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 l (500 g) esikäsiteltyjä sieniä
- 2 sipulia
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 rkl vehnäjauhoja
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® yrtti tuorejuustoaValio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
- ½ tl suolaa
- ripaus sokeria
- mustapippuria myllystä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 8 rosamunda-perunaa (tasakokoista)
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 l (500 g) esikäsiteltyjä sieniä
- 2 sipulia
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
- 1 dl Valio maitoa
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
- ½ tl suolaa
- ripaus sokeria
- mustapippuria myllystä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Halkaise perunat pituussuuntaan ja nosta leivinpaperille pellille. Sivele perunoille sulatettua Oivariini rasvaa ja mausta. Kypsennä 200 asteessa kypsiksi eli 30 - 45 min.
- Valmista sienimuhennos. Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Paista sieniä ja sipuleita pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
- Lisää jauhot, kerma, maito ja tuorejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes muhennos sakenee. Tarkista maku. Lisää persiljasilppu.
- Levitä muhennos perunoiden päälle ja kuumenna vielä 10 - 15 min uunissa.
- Tarjoa sellaisenaan hyvän salaatin kanssa tai esim. liharuokien lisäkkeenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
90 kcal
Proteiini
2,2 g
Hiilihydraatti
11,4 g
Rasva
3,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- sokeria
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.