
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 4 kananmunaa
-
4 rkl
Valio maitoa tai Valio kermaaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ tl suolaa
- ripaus valkopippuria
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ dl ruohosipulia ja/tai persiljaa
Täyte
- ½ l kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaa tai Valio voitaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 (100 g) sipuli
- ½ dl vehnäjauhoja
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
3-4 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ripaus musta- tai valkopippuria
- ¾ tl suolaa
- ½ dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia
- 4 kananmunaa
- 4 rkl Valio maitoa tai Valio kermaa
- ½ tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- ½ dl ruohosipulia ja/tai persiljaa
Täyte
- ½ l kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
- 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa tai Valio voita
- 1 (100 g) sipuli
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
- 3-4 dl Valio kevytmaitoa
- ripaus musta- tai valkopippuria
- ¾ tl suolaa
- ½ dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Aloita omeletin valmistaminen sienimuhennoksesta: puhdista ja hienonna sienet. Voit käyttää mitä tahansa kauden ruokasieniä tai viljeltyjä sieniä. Paista sienet pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
- Lisää voi tai Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota sekoitellen. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma ja maito. Keitä 2 - 3 min. Mausta. Jos muhennos on liian sakeaa, lisää hiukan maitoa ja kuumenna. Pidä muhennos lämpimänä sen aikaa kun valmistat omeletin.
- Riko munat kulhoon. Lisää maito tai kerma sekä mausteet. Sekoita haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu.
- Lisää pannulle Oivariini tai voi. Pannu saa olla aluksi melko kuuma. Kaada päälle omelettiseos. Alenna hiukan lämpöä.
- Vedä kypsyvää omelettiseosta puuhaarukalla hitaasti pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä ja peitä omeletti hetkeksi kannella. Ripota pinnalle hienonnettu ruohosipuli.
- Kun omeletti on hyytynyt, lusikoi lämmin sienimuhennos toiselle puoliskolle. Valuta omeletti tarjoiluvadille lastan avulla ja käännä toinen puolisko muhennoksen päälle.
- Tarjoa omeletin kanssa raikasta salaattia ja leipää.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
95 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
4,8 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkopippuria
- musta- tai valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.