Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
-
4 rkl
Valio maitoa tai Valio kermaaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ tl suolaa
- ripaus valkopippuria
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ dl ruohosipulia ja/tai persiljaa
Täyte
- ½ l kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaa tai Valio voitaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 (100 g) sipuli
- ½ dl vehnäjauhoja
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
3-4 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ripaus musta- tai valkopippuria
- ¾ tl suolaa
- ½ dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Aloita omeletin valmistaminen sienimuhennoksesta: puhdista ja hienonna sienet. Voit käyttää mitä tahansa kauden ruokasieniä tai viljeltyjä sieniä. Paista sienet pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
- Lisää voi tai Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota sekoitellen. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma ja maito. Keitä 2 - 3 min. Mausta. Jos muhennos on liian sakeaa, lisää hiukan maitoa ja kuumenna. Pidä muhennos lämpimänä sen aikaa kun valmistat omeletin.
- Riko munat kulhoon. Lisää maito tai kerma sekä mausteet. Sekoita haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu.
- Lisää pannulle Oivariini tai voi. Pannu saa olla aluksi melko kuuma. Kaada päälle omelettiseos. Alenna hiukan lämpöä.
- Vedä kypsyvää omelettiseosta puuhaarukalla hitaasti pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä ja peitä omeletti hetkeksi kannella. Ripota pinnalle hienonnettu ruohosipuli.
- Kun omeletti on hyytynyt, lusikoi lämmin sienimuhennos toiselle puoliskolle. Valuta omeletti tarjoiluvadille lastan avulla ja käännä toinen puolisko muhennoksen päälle.
- Tarjoa omeletin kanssa raikasta salaattia ja leipää.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
95 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
4,8 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkopippuria
- musta- tai valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.