Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
-
1¼ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 valkosipulin kynsi
- ¼ tl suolaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
Sienitäyte
-
½ l
suppilovahveroitaVoit kokeilla myös:
- n. ½ l kantarelleja
- ripaus suolaa
- 50 g salamia tai meetwurstia suikaloituna
- 1 (75 g) sipuli
- 1½ dl (60 g)
Valio Emmental punaleima raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat, crème fraîche, maitojuoma, suola, hienonnettu/puristettu valkosipulin kynsi ja vehnäjauhot kulhossa. Anna taikinan tekeytyä 10 min. Valmista sillä aikaa täyte.
- Paloittele puhdistetut sienet tarvittaessa.
- Paista sieniä kuivalla, pinnoitetulla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on irronnut. Mausta ripauksella suolaa.
- Lisää pannulle salamisuikaleet ja viipaloitu sipuli. Paista hetki. Nosta pannu pois liedeltä.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan Ø 26 cm. Voit myös käyttää voitelun sijaan leivinpaperia. Kastele leivinpaperi, purista se kuivemmaksi ja muotoile vuoan pohjalle.
- Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 min. Lisää päälle täyte, juustoraaste viimeisenä. Jatka kypsentämistä vielä 20 min.
- Tarjoa sienipannari salaatin kanssa pääruokana tai sellaisenaan suolaisen piirakan tavoin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 143 kcalProteiini 7,8 gHiilihydraatti 9,4 gRasva 7,9 gTyydyttynyt rasva 3,7 gRavintokuitu 1,2 gSuola 0,5 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.