
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3 kananmunaa
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
-
1¼ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 valkosipulin kynsi
- ¼ tl suolaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
Sienitäyte
-
½ l
suppilovahveroitaVoit kokeilla myös:
- n. ½ l kantarelleja
- ripaus suolaa
- 50 g salamia tai meetwurstia suikaloituna
- 1 (75 g) sipuli
-
1½ dl (60 g)
Valio Emmental punaleima raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 3 kananmunaa
- 1 prk (180 g) Valio Arki® crème fraîchea
- 1¼ dl Valio Eila® maitojuomaa
- 1 valkosipulin kynsi
- ¼ tl suolaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
Sienitäyte
- ½ l suppilovahveroita
- ripaus suolaa
- 50 g salamia tai meetwurstia suikaloituna
- 1 (75 g) sipuli
- 1½ dl (60 g) Valio Emmental punaleima raastetta
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat, crème fraîche, maitojuoma, suola, hienonnettu/puristettu valkosipulin kynsi ja vehnäjauhot kulhossa. Anna taikinan tekeytyä 10 min. Valmista sillä aikaa täyte.
- Paloittele puhdistetut sienet tarvittaessa.
- Paista sieniä kuivalla, pinnoitetulla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on irronnut. Mausta ripauksella suolaa.
- Lisää pannulle salamisuikaleet ja viipaloitu sipuli. Paista hetki. Nosta pannu pois liedeltä.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan Ø 26 cm. Voit myös käyttää voitelun sijaan leivinpaperia. Kastele leivinpaperi, purista se kuivemmaksi ja muotoile vuoan pohjalle.
- Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 min. Lisää päälle täyte, juustoraaste viimeisenä. Jatka kypsentämistä vielä 20 min.
- Tarjoa sienipannari salaatin kanssa pääruokana tai sellaisenaan suolaisen piirakan tavoin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
143 kcal
Proteiini
7,8 g
Hiilihydraatti
9,4 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.