Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sieniragu

Sieniragu on maukas kasvisruoka, jonka voi tehdä joko metsäsienistä tai viljellyistä sienistä. Tarjoa pääruokana esim. riisin kanssa. Kokeile myös paahdetun leivän kera.

Sieniragu
Sieniragu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g tuoreita sieniä, esim. kantarelleja, herkkusieniä
  • 2 (400 g) eriväristä paprikaa
  • 2 (200 g) varsisellerin vartta
  • 2 (150 g) sipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl tomaattimehua
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Ohje

  1. Käsittele ensin sienet ja kasvikset. Paloittele puhdistetut sienet. Kuutioi paprikat n. 2 x 2 cm paloiksi. Leikkaa sellerit ja sipulit viipaleiksi.
  2. Lisää sienet pinnoitettuun kattilaan tai isoon paistokasariin. Paista niitä, kunnes niistä on ylimääräinen neste irronnut. (Aika ja tarve riippuu sienien kosteudesta).
  3. Lisää voi ja kasvikset pannulle. Paista kasviksia n. 5 min, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.
  4. Kaada päälle tomaattimehu ja ruokakerma. Keitä hiljalleen 5 min.
  5. Viimeistele sieniragu persiljalla ja halutessasi lisäksi korianterilla.
  6. Tarjoa keitetyn riisin tai ohran kanssa. Sieniragu sopii myös tarjottavaksi paahdetun leivän kanssa.

Vinkki

Jos lisäsit raguun korianteria, maistuu sen kanssa tarjottavaksi hyvin myös eksoottisemmat riisilajikkeet, kuten jasmiini- tai basmatiriisi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal
Proteiini 1,4 g
Hiilihydraatti 4 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search