Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.13
tähteä viidestä
15 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 200 g sieniä, esim. herkkusieniä tai tatteja
-
45 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 (120 g) salottisipulia
-
45 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl risottoriisiä
- 10-11 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
-
2 tl
tuoretta timjamiaVoit kokeilla myös:
- ½ tl kuivattua timjamia
- 1 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 100 g parmesaania lastuina
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna niitä alhaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota. Siirrä sieni-sipuliseos pois kattilasta.
- Lisää kattilaan voita ja riisit. Kuumenna sekoitellen kunnes riisi on kuultavaa. Kuumenna vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus).
- Kaada kattilaan pari desilitraa kasvislientä, sekoita.
- Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty vesi on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min. Valmis risotto on kosteaa ja mehevää.
- Lisää risottoon sieni-sipuliseos. Mausta timjamilla ja sitruunamehulla.
- Tarjoa crème fraîchen ja raastetun parmesaanin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 127 kcalProteiini 2,9 gHiilihydraatti 11,6 gRasva 7,5 gTyydyttynyt rasva 4,4 gRavintokuitu 0,5 gSuola 0,4 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.