
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
5 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
-
2 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
Sienitäyte
- 200 g tuoreita sieniä
-
2 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 100 g purjoa
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippurirouhetta
-
1 prk
Valio Keittiön crème fraîchea 150gValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Sidontaan
- purjo nauhoja (pitkiä ja ohuita)
Taikina
- 2 dl Valio kevytmaitoa
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
Sienitäyte
- 200 g tuoreita sieniä
- 2 rkl Valio Oivariini® rasvaa
- 100 g purjoa
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippurirouhetta
- 1 prk Valio Keittiön crème fraîchea 150g
Sidontaan
- purjo nauhoja (pitkiä ja ohuita)
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita taikinan aineet keskenään ja jätä turpoamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
- Hienonna tuoreet sienet. Kuumenna sieniä alhaisella lämmöllä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini sekä purjo ja valkosipuli hienonnettuina. Kuullota. Lisää mausteet ja crème fraîche. Tarkista maku.
- Leikkaa purjosta pitkiä, ohuita suikaleita nyyttien siteeksi. Kuumenna niitä mikrossa n. 1/2 min täydellä teholla, jotta ne pehmenevät ja notkistuvat.
- Paista taikinasta ohuita, isoja ohukaisia voissa. Nostele leivinpaperille vierekkäin. Jaa täyte ohukaisille. Kokoa nyyteiksi ja sulje purjonauhoilla.
- Kuumenna nyyttejä 5 min 175 asteessa.
- Tarjoa alku- tai iltapalaksi esim. salaatin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
131 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
8,1 g
Rasva
9,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- purjo
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.