Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
150 g
Maalahden limppuaVoit kokeilla myös:
- 150 g hapankorppuja
- 75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g kylmäsavusiikaa tai -lohta
- 1 (130 g) punasipuli
- 1 dl ruohosipulia
-
2 prk (à 150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 100 g mätiä
- 0 kg ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon voisula.
- Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
- Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
- Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli. Yhdistä kala, sipulit, crème fraîche sekä kerma vaahdoksi vatkattuna.
- Purista liivatteet kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja peitä alumiinifoliolla.
- Anna siika-mätitortun hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele ennen tarjoilua
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 236 kcalProteiini 7,7 gHiilihydraatti 8 gRasva 19,2 gTyydyttynyt rasva 11 gRavintokuitu 0,9 gSuola 0,3 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- ruohosipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.