Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Siikatartarleivät

Juhla antaa aihetta herkutteluun. Tarjoa näitä maukkaita leipiä alkupalaksi.

Siikatartarleivät
Siikatartarleivät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pientä leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 10 viipaletta (n. 250 g) saaristolaisleipää, esim. Maalahden limppua
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®

Siikatartar

  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon
  • 1½ pieni (50 g) punasipuli
  • 1 pkt (150 g) graavisuolattua siikafileetä
  • ripaus sitruunapippuria
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 10 viipaletta (n. 250 g) saaristolaisleipää, esim. Maalahden limppua
  • 3 rkl Valio Oivariini® rasvaa

Siikatartar

  • 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
  • 1½ pieni (50 g) punasipuli
  • 1 pkt (150 g) graavisuolattua siikafileetä
  • ripaus sitruunapippuria
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa ohuet leipäviipaleet kolmion muotoisiksi paloiksi. Voit halutessasi ottaa viipaleista muotilla kuvioita, esim. sydämiä. Voitele leivät Oivariini rasvalla.
  2. Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella 30 - 50 sek kunnes sen rakenne muuttuu kiinteäksi. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa puolet (75 g) ruodottomasta kalasta pieniksi kuutioiksi. Säästä loput koristeeksi. Yhdistä tartarin aineet.
  3. Lusikoi seosta leiville. Lisää koristeeksi loppu siika pieniksi viipaleiksi leikattuna.
  4. Tarjoa alkupalana tai glögi- tai kahvipöydässä

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 232 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 30,2 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 4,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1