
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelirouhetta
- ½ dl rusinoita
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1½ tl kardemummaa
Koristeluun
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön sitruunakreemiäTäyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 1 dl tomusokeria
- 1½ tl kylmää vettä
- syötäviä kukkia
Kostutukseen
- 200 g simaa
- 200 g Valio voita
- 1½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelirouhetta
- ½ dl rusinoita
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1½ tl kardemummaa
Koristeluun
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön sitruunakreemiä
- 1 dl tomusokeria
- 1½ tl kylmää vettä
- syötäviä kukkia
Kostutukseen
- 200 g simaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi. Sekoita joukkoon sokerit ja munat.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin. Voit myös käyttää muffinipeltiä tai muffinssivuokia.
- Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
- Kostuta tortut upottamalla simaan.
- Poista tortuista keskiosaa hiukan poraamalla esim. omenaporalla. Lisää sitruunakreemiä koloon ja leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota sitruunasilmän ympärille.
- Koristele kukilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
333 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
37 g
Rasva
18,2 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.