Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sinisimpukat kipparin tyyliin

Sinisimpukoista saat hienostununeen alkuruoan juhla-aterialle. Miedosti savunmakuinen ruokakerma kunnioittaa simpukan omaa makua.

Sinisimpukat kipparin tyyliin
Sinisimpukat kipparin tyyliin

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg kuorellisia sinisimpukoita
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 vartta tuoretta timjamia
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari® laktoositon
    Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon

Ohje

  1. Pese simpukat kylmällä vedellä.
  2. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Kopauta simpukoita kevyesti. Elävän simpukan kuori vetäytyy tiukemmin kiinni.
  3. Kuumenna voi kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet.
  4. Freesaa niitä hetken. Lisää valkoviini ja timjami.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sinisimpukat. Peitä tiiviillä kannella. Anna simpukoiden kypsyä viinistä muodostuvassa höyryssä, kunnes ne avautuvat eli 5-6 minuuttia.
  6. Nosta simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Tarkista, että kaikki simpukat ovat avautuneet. Heitä avautumattomat pois.
  7. Siivilöi liemi. Lisää kerma. Keitä lientä hetken. Annostele simpukoiden päälle.
  8. Koristele timjamilla.
  9. Tarjoa lisänä hiivaleipää tai patonkia

LISÄTIETOA SIMPUKOIDEN KÄSITTELYSTÄ

  1. Varaa simpukoita hiukan tarvetta reilummin, sillä usein osa simpukoista on käyttökelvottomia.
  2. Osta simpukat mieluiten samana päivänä, jona aiot valmistaa ne. Säilytä simpukat avoimessa tai hengittävässä rasiassa viileässä, jotta ne säilyvät elävinä.
  3. Pese sinisimpukat yksitellen ennen valmistusta reilussa kylmässä vedessä. Harjaa kuoret puhtaaksi. Irrota simpukan "parta" raaputtamalla pienellä veitsellä.
  4. Simpukat pilaantuvat herkästi. Tarkista ennen keittämistä, että kaikki simpukat ovat elossa. Elävän simpukan kuori on yleensä kiinni. Kopauta avonaisen simpukan kuorta kevyesti, mikäli se vetäytyy kiinni, on simpukka elossa. Jos et ole varma, heitä mieluummin simpukka pois.
  5. Keittämisen aikana simpukan tulee avautua. Heitä pois avautumattomat simpukat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 0,9 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search