Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
5 h 15 min
Yhteensä
5 h 35 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni150°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 (n. 2 kg) porsaan potkaa
- 2 tl sormisuolaa
-
4 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- 4 dl lihalientä
- 2 omenaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 4 laakerinlehteä
- 10 kokonaista neilikkaa
- 10 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
Sinappikuorrutus
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl korppujauhoja
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Ota potkat huoneenlämpöön n. 1 h ennen kypsentämistä. Älä poista nahkaa ja rasvaa. Mausta potkat suolalla, hiero tarvittaessa, jotta suola tarttuu lihaan. Nosta pataan luu ylöspäin.
- Pese omena, halkaise ja poista siemenkota. Kuori sipuli ja valkosipulit. Leikkaa omenat ja sipuli lohkoiksi, viipaloi valkosipulit. Laita pataan.
- Kaada päälle omenamehu ja lihaliemi. Lisää mausteet.
- Kypsennä uunissa 150 asteessa 4 - 5 h tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa helposti luusta.
- Voit nauttia potkat halutessasi ilman sinappikuorrutusta. Nauti kuumana. Siivilöi paistoliemi talteen ja valmista siitä herkullinen omenakastike suurustamalla se maissitärkkelyksellä ja viimeistelemällä Valio kuohukermalla.
- Kun potkat ovat hiukan jäähtyneet, poista nahka ja enin rasva. Levitä lihan pintaan sinappi, korppujauhot ja lopuksi voi pieninä nokareina.
- Kuorruta uunin keski-/yläosassa 225 - 250 asteessa n. 15 min, kunnes sinappikuorrutus on rapea ja kauniin ruskea.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
194 kcal
Proteiini
18,2 g
Hiilihydraatti
5,3 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.