Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sipuli-kinkkukeitto

Kun ryhtyy keittämään keittoa, kannattaa monesti tehdä isompi annos kerralla ja pakastaa. Moni keitto vain paranee lämmittäessä.

Sipuli-kinkkukeitto
Sipuli-kinkkukeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 6 (1,2 kg) isoa sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl sokeria
  • 300 g (6 dl) kinkkua kuutioina
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 6-8  vaaleaa vuokaleipäviipaletta
  • 1 pussi
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Ohje

  1. Valmista lihaliemi.
  2. Kuori sipulit sekä valkosipulin kynnet. Viipaloi sipulinpuolikkaat ja purista valkosipulin kynnet. Kuullota kattilassa Oivariini rasvassa miedolla lämmöllä. Lisää timjami ja sokeri.
  3. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kuuma lihaliemi, kuutioitu kinkku ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen n. 15 min. Lisää ruokakerma ja keitä vielä muutaman minuutin ajan. Lisää viimeiseksi valkoviini ja tarkista maku. (Lisää tarvittaessa suolaa n. 1/2 tl.)
  4. Valmista juustoleivät. Jaa juustoraaste tasaisesti leipäsiivuille ja paahda uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä 225 asteessa 5 - 10 min. Annostele keitto kulhoihin. Laita pinnalle kuuma juustoleipä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 72 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 2,5 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search