Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sipuli-uu­ni­makkara

Uunimakkara on koko perheen nopea suosikkiruoka. Helppo makkararuoka sopii tarjoiltavaksi perunamuusin kanssa.

Sipuli-uunimakkara
Sipuli-uunimakkara

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g lenkkimakkara

Sipuli-to­maat­ti­muhennos

  • 3 isoa (375 g) sipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Pinnalle

  • 100 g (2 dl)
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 500 g lenkkimakkara

Sipuli-to­maat­ti­muhennos

  • 3 isoa (375 g) sipulia
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa

Pinnalle

  • 100 g (2 dl) Valio Emmental raastetta

Ohje

  1. Leikkaa ensin sipulit lohkoiksi. Kuullota ne Oivariini rasvassa pannulla, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää tomaattimurska. Anna kiehua pari min, sekoita välillä.
  2. Mausta sokerilla. Lisää ruokakerma. Anna kiehua kokoon 3-5 min. Kaada seos uunivuokaan.
  3. Kuori makkarat, halkaise ne pituussuuntaan ja puolita. Laita makkarat uunivuokaan tomaatti-sipulipedille. Ripota ruoan pinnalle juustoraaste.
  4. Paista 225 asteessa n. 20 min. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 5,6 g
Rasva 9,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1