Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sipulikeitto meksikolaisittain

Maustetulla juustoraasteella ja jalopenolisällä saat uutta potkua sipulikeittoon. Laita uunissa kypsennetyt raaka-aineet ja juustoraaste annoskulhoihin ja lisää kuuma lihaliemi. Viimeistele keittoannokset valmiilla tai itsetehdyillä krutongeilla.

Sipulikeitto meksikolaisittain
Sipulikeitto meksikolaisittain

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3-4  (450 g) sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 150 g paprika
  • ½ dl jalapenoa viipaleina
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 1 l vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 pussi (150 g)
    Valio maustettua juustoraastetta, Mexican
    Valio Mexican style juustoraaste tuo tuulahduksen Meksikon makumaailmaa ja uutta twistiä tuttuihin ruokiin! Maustettuun juustoraasteeseen…
    Valio Mexican style e150 g juustoraaste

Krutongit

  • 75 g vaaleaa leipää, kuivahtanutta
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Ohje

  1. Puolita ja viipaloi sipulit. Leikkaa myös valkosipulit viipaleiksi. Suikaloi paprika.
  2. Levitä kasvikset ja hienonnetut jalopenoviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Levitä pekoniviipaleet kasvisten päälle.
  4. Laita pelti uunin keskitason yläpuolelle. Paahda 225 asteessa 20 min tai kunnes pekonit ovat kypsyneet. Valmista sillä aikaa krutongit.
  5. Nosta pelti uunista.
  6. Leikkaa tai saksi pekonit pienemmiksi paloiksi.
  7. Jaa kasvis-pekoniseos ja juustoraaste kuuteen keittokulhoon.
  8. Kuumenna vesi ja liemikuutio kattilassa. Kiehauta. Kaada liemi annoskulhoihin läheltä reunoja.
  9. Ripottele päälle krutongit ja tarjoa heti.

Krutongit

  1. Leikkaa leipä noin 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Paahda ne Oivariini rasvassa paistinpannulla rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 88 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search