Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sipulinen juustokeitto

Alkuruoaksi tai kevyeksi pääruoaksi sopiva juustokeitto on höystetty sipulin mauilla.

Sipulinen juustokeitto
Sipulinen juustokeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4-6  valkosipulin kynttä
  • 1-2  (225 g) sipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • ½-1 pussia (à 130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Pinnalle

  • 2 dl
    Valio kahvimaitoa
    Valio kahvimaito laktoositon on kahvin paras kaveri niin vaahdotettuna kuin sellaisenaan. Se on kehitetty yhdessä…
    Valio kahvimaito 5 dl laktoositon
  • 0 kg hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä Oivariini rasvassa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja liemikuutio. Jauha keittoon mustapippuria myllystä.
  2. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 - 40 min. Sekoita välillä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja juustoraaste. Kuumenna.
  4. Kuumenna kahvimaito kattilassa höyryävän kuumaksi. Vatkaa se samalla runsaaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtonokareet keiton päälle. Ripota persilja.
  5. Tarjoa alkukeittona paahdetun leivän kera tai kevyen aterian pääruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 56 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 3,3 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • hienonnettua persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search