
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
19 min
Yhteensä
39 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Jauhelihapihvit
-
1 dl
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2½ rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 (100 g) sipuli
- 1 kananmuna
- 1½ tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
Kastike
-
1½ dl
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 rkl tomaattipyreetä
-
1 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 100 g maustekurkkua hienonnettuna
- 1 (100 g) sipuli hienonnettuna
- 2 tl karkeaa dijonsinappia
- ½ tl pippurisekoitusta
- ripaus suolaa ja sokeria
Lisäksi
- 5 hampurilaissämpylää
- rapeaa salaattia
- tomaattia
Jauhelihapihvit
- 1 dl Valio ruokakermaa Kolme sipulia
- 2½ rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 (100 g) sipuli
- 1 kananmuna
- 1½ tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
Kastike
- 1½ dl Valio ruokakermaa Kolme sipulia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl Valio turkkilaista jogurttia
- 100 g maustekurkkua hienonnettuna
- 1 (100 g) sipuli hienonnettuna
- 2 tl karkeaa dijonsinappia
- ½ tl pippurisekoitusta
- ripaus suolaa ja sokeria
Lisäksi
- 5 hampurilaissämpylää
- rapeaa salaattia
- tomaattia
Jaa resepti
Ohje
- Jauhelihapihvit: Yhdistä ruokakerma, etikka ja korppujauhot. Anna turvota n. 5 min. Lisää joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, muna, pippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile murekemassasta 5 pihviä leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä.
- Kastike: Sekoita ruokakermaan tomaattipyree, jogurtti, hienonnetut kurkku ja sipuli sekä mausteet.
- Esivalmistele lisukkeet: levitä sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Pese ja kuivaa salaatinlehdet. Viipaloi tomaatit.
- Kuumenna sämpylöitä uunissa (n. 160 asteessa) 5 - 10 min.
- Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpylöiden pohjien päälle kuumat pihvit. Lisää kastiketta, salaattia ja tomaattiviipaleita. Laita päällimmäiseksi sämpylän kansi.
- Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
133 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
9,4 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- rapeaa salaattia
- tomaattia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.