Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
12 min
Yhteensä
52 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLeivospohjat
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 pieni kananmuna S-kokoinen
- 160 g (2,5 dl) vehnäjauhoja
Leivosvuokien voiteluun ja jauhotukseen
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 0 kg vehnäjauhoja
Sitruscurd
-
¾ dl
Valio Hedelmätarha® mandariini-hedelmätäysmehuaValio Hedelmätarha® hedelmä-mandariinitäysmehu on pirteä aloitus päivälle! Laadukas, hedelmälihaa sisältävä aamiais- ja välipalajuoma appelsiineista, mandariineista…
- 2 rkl sitruunamehua
- 1½ dl hillosokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 keltuaista
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Koristeeksi
- 180 g tuoreita mustikoita, mansikoita tai vadelmia
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ensin pienet metalliset leivosvuoat huolellisesti Oivariini juoksevalla. Jauhota vehnäjauhoilla käyttäen esim. teesiivilää. Kopauta ylimääräinen jauho pois.
- Leivospohjataikina: Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon sitruunankuori raastettuna. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Ota taikinasta pieni pala kerrallaan jauhotetulle pöydälle. Kaulitse pala 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pohjia leivosvuokiin. Taikina saa peittää vuoan koko sisäosan. Vaihtoehtoisesti voit painella taikinaa suoraan leivosvuokiin ilman kaulintaa.
- Laita leivosvuoat uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 14 - 16 min tai kunnes kypsiä ja aavistuksen vaaleanruskeita. Kypsennysaika riippuu leivosvuokien koosta eli tarkkaile kypsymistä. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Irrota varovasti.
- Sitruscurd: Mittaa kattilaan mehu, sitruunamehu, hillosokeri ja perunajauhot. Vatkaa seos ensin tasaiseksi vispilällä. Kuumenna sitten kiehuvaksi koko ajan huolella sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan samalla sekoittaen ja kuumenna. Nosta levyltä ja anna jäähtyä hieman. Lisää pehmeä voi muutamassa erässä samalla vatkaten. Jaa sitruscurd leivospohjille.
- Lisää päälle marjat.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
336 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
36,8 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
- vehnäjauhoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.