Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruuna-juus­to­kak­kupullat

Jos rakastat sitruunaa, älä ohita tätä reseptiä! Keväiset kolmen sitruunan juustokakkupullat saavat makunsa taikinaan kätketystä sitruunankuoresta, täytteen sitruunatuorejuustosta sekä kuorrutteen sitruunakreemistä.

Sitruuna-juustokakkupullat
Sitruuna-juustokakkupullat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Lisäksi

Koristeluun

  • tomusokeria
  • syötäviä kukkia

Pullataikina

  • 2½ dl Valio maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g Valio voita

Lisäksi

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
  • 2 rkl Valio maitoa
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön sitruunakreemiä

Koristeluun

  • tomusokeria
  • syötäviä kukkia

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kuoriraaste. Riko kananmuna lasiin. Lisää puolet kananmunasta taikinan joukkoon ja säästä loput voiteluun. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
  2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 30 x 40 cm:n levyksi. Levitä tuorejuusto levylle. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 10 osaan. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja aseta sauma pullan alle. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita maito kreemin joukkoon. Levitä kreemiseos pullien pinnalle.
  4. Koristele pullat tomusokerilla ja syötävillä kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 264 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 38,8 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1