
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pullataikina
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 kananmuna
- 7 dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Lisäksi
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
-
2 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön sitruunakreemiäTäyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Koristeluun
- tomusokeria
- syötäviä kukkia
Pullataikina
- 2½ dl Valio maitoa
- 25 g hiivaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 kananmuna
- 7 dl vehnäjauhoja
- 75 g Valio voita
Lisäksi
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
- 2 rkl Valio maitoa
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön sitruunakreemiä
Koristeluun
- tomusokeria
- syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kuoriraaste. Riko kananmuna lasiin. Lisää puolet kananmunasta taikinan joukkoon ja säästä loput voiteluun. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 30 x 40 cm:n levyksi. Levitä tuorejuusto levylle. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 10 osaan. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja aseta sauma pullan alle. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Sekoita maito kreemin joukkoon. Levitä kreemiseos pullien pinnalle.
- Koristele pullat tomusokerilla ja syötävillä kukilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
264 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
38,8 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.