Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni100°C
Arvostele
4.83
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1½ tl maissitärkkelystä
- 1 tl valkoviinietikkaa
Täyte
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vadelmaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 prk (200 g) Valio sitruunakreemiä
- 0 kg tuoreita marjoja
- 0 kg sitruunan kuoriraastetta
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon ja sekoita hyvin. Kääntele etikka nuolijalla marenkivaahtoon.
- Piirrä leivinpaperille suorakaide. Käännä leivinpaperi toisinpäin pellille, jotta kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenki esimerkiksi lusikalla suorakaiteen muotoon. Muotoile reunoja korkeammaksi lastalla ja tee keskelle syvennys täytettä varten.
- Paista marenkia 100-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan noin 2 tunniksi. Jos leivot pavlovan vasta seuraavana päivänä, säilytä hyvin kuivunut marenkipohja tiiviissä rasiassa.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita puolet kermasta vadelmarahkan joukkoon ja puolet sitruunakreemiin. Lusikoi tai pursota täytteet marenkipohjan päälle. Asettele vaahdon pinnalle tuoreita marjoja. Viimeistele pavlova halutessasi kuoriraasteella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
237 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
30,1 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita marjoja
- sitruunan kuoriraastetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.