Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 min
Yhteensä
57 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLeivospohjat
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 pieni kananmuna S-kokoinen
- 160 g (2,5 dl) vehnäjauhoja
Leivosvuokien voiteluun ja jauhotukseen
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 0 kg vehnäjauhoja
Sitruunainen vaniljakreemi
- 2 rkl sokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 2 rkl sitruunamehua
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 keltuaista
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ tl vaniljasokeria
Sokerivesikuorrutus
- 1 rkl vedellä laimennettua sitruunamehua
- 2 dl tomusokeria
- 0 kg keltaista elintarvikeväriä
Koristeeksi
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ensin pienet metalliset leivosvuoat huolellisesti Oivariini juoksevalla. Jauhota vehnäjauhoilla käyttäen esim. teesiivilää. Kopauta ylimääräinen jauho pois.
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon sitruunankuori raastettuna. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Ota taikinasta pieni pala kerrallaan jauhotetulle pöydälle. Kaulitse pala 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pohjia leivosvuokiin. Taikina saa peittää vuoan koko sisäosan. Vaihtoehtoisesti voit painella taikinaa suoraan leivosvuokiin ilman kaulintaa.
- Laita leivosvuoat uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 12 - 16 min tai kunnes kypsiä ja aavistuksen vaaleanruskeita. Kypsennysaika riippuu leivosvuokien koosta eli tarkkaile kypsymistä. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Irrota varovasti.
- Sitruunainen vaniljakreemi: Mittaa sokeri, perunajauhot, sitruunamehu ja kerma kattilaan. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna seosta samalla koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja kiehahtaa.
- Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna varovasti kunnes saostuu, seos ei saa kiehua. Vatkaa kiisseli huoneenlämpöiseksi. Lisää pehmeä voi muutamassa erässä. Käytä tarvittaessa sähkövatkainta, jotta kreemi pysyisi tasaisena. Mausta vaniljasokerilla. Lusikoi täyte leivospohjiin. Nosta hetkeksi jääkaappiin, jotta pinta kovettuu ja kuorrutus on helpompi levittää.
- Sokerivesikuorrutus: Lisää sitruunamehuun tippa kerrallaan väriainetta. Lisää sitä sen verran, että saat vaalean keltaisen värin. Sekoita tomusokeriin mehua pieni määrä kerrallaan. Kun kuorrutus on sopivan notkeaa, levitä se leivosten päälle. Lisää nonparellit. Anna kuivahtaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
418 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
42 g
Rasva
25,9 g
Tyydyttynyt rasva
14,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
- vehnäjauhoja
- keltaista elintarvikeväriä
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.