Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunainen broileri-kasvisriisi

Ruokaisa ja maittava kana-ateria valmistuu kaikkinensa kattilassa tai padassa. Sitruunainen ruokakerma antaa kasviksille, riisille ja broilerille piristävää makua.

Sitruunainen broileri-kasvisriisi
Sitruunainen broileri-kasvisriisi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 porkkana
  • 100 g purjoa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 500 g broilerin fileepihvejä maustamattomia tai rintafileetä
  • ¼ tl suolaa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sitruuna & pippuri
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sitruuna ja pippuri UHT laktoositon
  • 2½ dl vettä
  • ½
    kana- tai kasvisliemikuutio
    Voit kokeilla myös:
    • 1 rkl kasvisliemifondia

Ohje

  1. Huuhtele lehtikaali huolellisesti, ravista kuivaksi. Poista paksuin lehtiruoti ja leikkaa suikaleiksi.
  2. Kuori porkkana ja leikkaa se veitsellä ohuiksi viipaleiksi tai kuorimaveitsellä lastuiksi. Leikkaa purjo viipaleiksi.
  3. Kuumenna Oivariini padassa tai isossa kattilassa. Ruskista siinä paloiteltu broileri. Mausta suolalla.
  4. Lisää joukkoon riisi, porkkana ja lehtikaali. Kuullota hetki.
  5. Valuta päälle ruokakerma. Täytä kermapurkki kylmällä vedellä, sulje korkki, ravista ja kaada pataan.
  6. Lisää murennettu liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) tai fondi. Kuumenna kiehuvaksi.
  7. Kypsennä kannen alla 5 min. Lisää purjo. Jatka hauduttamista välillä sekoittaen 5 - 8 min, kunnes riisi on kypsää.
  8. Tarjoa pääruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 15,1 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search