Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunainen palsternak­kakakku

Mausteinen palsternakkakakku raikkaalla sitruunaisella tuorejuustotäytteellä on vastustamaton makuyhdistelmä. Sekoittamalla valmis mehevä kahvikakku on myös helppo valmistaa ilman vatkainta.

Sitruunainen palsternakkakakku
Sitruunainen palsternakkakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g palsternakkaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Täyte

Kuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g palsternakkaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
  • 1 kananmuna

Kuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
  2. Pese, kuori ja raasta palsternakat.
  3. Sekoita munat, sokeri ja rasva kulhossa. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele palsternakkaraaste (noin 4 dl) taikinaan.
  4. Sekoita tuorejuusto ja muna tasaiseksi massaksi.
  5. Levitä noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää juustoseos keskelle päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.
  6. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hyvin jäähtyneenä.
  7. Sekoita tomusokeri ja sitruunanmehu tasaiseksi kuorrutteeksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos kuorrute on liian juoksevaa. Valuta kuorrute raidoiksi kakun pinnalle. Säilytä kakku jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 305 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 40,1 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1