Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunainen suklaakääretorttu

Kääri unelmaisen kääretortun täytteeksi ihana voikreemi. Anna täyteainesten temperoitua huoneenlämpöisiksi ennen niiden yhdistämistä. Sitruunatuorejuustolla syntyy sitruunainen täyte, vaniljatuorejuustolla lempeämpi, vaniljainen kreemi. Ohje on laktoositon ja gluteeniton.

Sitruunainen suklaakääretorttu
Sitruunainen suklaakääretorttu

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon

Ohje

  1. Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä. Tarkkaile kypsymistä, ettei pinta tummu liikaa.
  4. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Notkista voi tarvittaessa vielä mikrossa. Lisää sokerit ja raastettu sitruunankuori. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Levitä seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri rullaksi. Tarjoa huoneenlämpöisenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 319 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 37 g
Rasva 16,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search