Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (n. 700 g) vaaleaa kalaa, esim. kuhaa tai siikaa
- 1 tl suolaa
Täyte
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 sipuli
- 100 g tuoretta fenkolia
- 1 dl tuoretta tilliä
- ripaus valkopippuria
- 1 sitruuna
Parsakaaliohratto
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 6 dl vähäsuolaista kasvislientä
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa sitruuna & pippuriLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
- 300 g parsakaalia
Jaa resepti
Ohje
- Perkaa kala ja poista kidukset. Suomusta halutessasi esim. ruokalusikalla tai suomustusraudalla. Tee nahkaan poikkiviiltoja 2 cm välein koko kalan pituudelta. Hiero suola kalan pintaan ja sisälle.
- Tee täyte. Hienonna sipuli ja suikaloi fenkoli. Kuullota hienonnettu sipuli ja fenkoli öljyssä pehmeäksi. Mausta täyte tillillä, suolalla ja pippurilla. Täytä kalat fenkoli-sipulitäytteellä ja lisää sisälle siivutettua sitruunaa. Laita sitruunasiivuja myös kalan päälle viiltoihin.
- Paista kalaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30min tai kunnes kala on kypsää (kypsän kala tunnistaa, kun selkäevä irtoaa helposti.)
Parsakaaliohratto
- Pilko sipulit hienoiksi ja kypsennä niitä kattilassa, kunnes ne ovat läpikuultavia.
- Lisää joukkoon ohrasuurimot sekä pari desiä kasvislientä.
- Jatka ohraton kypsennystä kuten valmistaisit risottoa; kypsennä miedolla lämmöllä ja imeytä kasvislientä ohran joukkoon desilitra kerrallaan välillä sekoittaen.
- Kun ohrasuurimot ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon ruokakerma. Kypsennä hetki, kunnes koostumus on puuromaista.
- Pilko parsakaali suupaloiksi ja höyrytä se napakaksi, siten että siihen jää vähän purutuntumaa. Lisää höyrytetyt parsakaalit ohraton joukkoon varovasti käännellen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
86 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
5,7 g
Rasva
3,4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.