Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunainen uunikala & parsakaalirisotto

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin.

Sitruunainen uunikala & parsakaalirisotto
Sitruunainen uunikala & parsakaalirisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1  (n. 700 g) vaaleaa kalaa, esim. kuhaa tai siikaa
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • 100 g tuoretta fenkolia
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • ripaus valkopippuria
  • 1 sitruuna

Parsakaaliohratto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 6 dl vähäsuolaista kasvislientä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sitruuna & pippuri
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sitruuna ja pippuri UHT laktoositon
  • 300 g parsakaalia

Ohje

  1. Perkaa kala ja poista kidukset. Suomusta halutessasi esim. ruokalusikalla tai suomustusraudalla. Tee nahkaan poikkiviiltoja 2 cm välein koko kalan pituudelta. Hiero suola kalan pintaan ja sisälle.
  2. Tee täyte. Hienonna sipuli ja suikaloi fenkoli. Kuullota hienonnettu sipuli ja fenkoli öljyssä pehmeäksi. Mausta täyte tillillä, suolalla ja pippurilla. Täytä kalat fenkoli-sipulitäytteellä ja lisää sisälle siivutettua sitruunaa. Laita sitruunasiivuja myös kalan päälle viiltoihin.
  3. Paista kalaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30min tai kunnes kala on kypsää (kypsän kala tunnistaa, kun selkäevä irtoaa helposti.)

Parsakaaliohratto

  1. Pilko sipulit hienoiksi ja kypsennä niitä kattilassa, kunnes ne ovat läpikuultavia.
  2. Lisää joukkoon ohrasuurimot sekä pari desiä kasvislientä.
  3. Jatka ohraton kypsennystä kuten valmistaisit risottoa; kypsennä miedolla lämmöllä ja imeytä kasvislientä ohran joukkoon desilitra kerrallaan välillä sekoittaen.
  4. Kun ohrasuurimot ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon ruokakerma. Kypsennä hetki, kunnes koostumus on puuromaista.
  5. Pilko parsakaali suupaloiksi ja höyrytä se napakaksi, siten että siihen jää vähän purutuntumaa. Lisää höyrytetyt parsakaalit ohraton joukkoon varovasti käännellen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search