Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunaiset mustikkabrowniet

Tämä herkku yhdistää mehevän pähkinäisen suklaapohjan sekä marjaisen juustokakun. Halutessasi voit tehdä pelkän brownie-pohjan ja tarjoilla sen marjojen tai löysäksi vaahdotetun kerman kanssa.

Sitruunaiset mustikkabrowniet
Sitruunaiset mustikkabrowniet

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Brownie-pohja

  • 100 g taloussuklaata
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Sitruuna-mustikkajuustokakku


Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa keskiteholla. Sekoita.
  2. Vatkaa sokeri ja munat vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos sekä kuivat aineet yhdistettynä varovasti nostellen.
  4. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (18 x 22 cm). Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 18 min.
  5. Sekoita tuorejuusto, crème fraîche ja munat.
  6. Sekoita lopuksi mustikat joukkoon varoen, jotta pinta jää marmoroiduksi.
  7. Kaada seos hieman jäähtyneen browniepohjan päälle. Jatka paistamista uunissa n. 30 min, kunnes seos on hyytynyt.
  8. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
  9. Leikkaa brownie 18:aan osaan tai ota kakusta muotilla pyöreitä leivoksia. Koristele tuoreilla mustikoilla.

Vinkki

Sitruunaiset mustikkabrowniet ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta, kun maut ovat saaneet tasaantua. Leivonnaisen voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 334 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 27 g
Rasva 21,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search