Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunaiset vadelmamurumuffinssit

Täytetyt vadelma-sitruunamuffinssit valmistuvat nopeasti ja kätkevät sisäänsä sitruunakreemisydämen. Muffinssien pinnassa maistuu rapea kauramuru.

Sitruunaiset vadelmamurumuffinssit
Sitruunaiset vadelmamurumuffinssit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vadelma
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vadelma laktoositon
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vadelmia
  • ½ prk (à 200 g) Valio sitruunakreemiä

Kauramuru

  • 1 dl kaurahiutale
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ dl fariinisokeria

Lisäksi

  • 12  muffinivuokaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  2. Sekoita rahka, Oivariini ja munat toisessa kulhossa. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kääntele vadelmat taikinaan.
  3. Levitä muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin. Annostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin. Täytä 2/3 vuoista. Pursota tai lusikoi sitruunakreemiä muffinssien keskelle.
  4. Sekoita muruseoksen ainekset kulhossa. Painele muruseos kevyesti muffinssien pintaan.
  5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 335 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 45,5 g
Rasva 13,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search