Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunajuustokakku

Raikas sitruunainen juustokakku tuo keltaisuudellaan raikkaan ja hyväntuulisen tuulahduksen kahvipöytään. Ja luulenpa, että myös maku ilostuttaa. Perinteikäs sitruunajuustokakku on tehty nyt keltaiselle marsipaanimassapohjalle lisäten väriloistoa, mutta kakun voi valmistaa myös keksimurupohjasta.

Sitruunajuustokakku
Sitruunajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja ja minisitruunakoristeet

Täyte

Kuorrute

  • 1 liivatelehti
  • 1 prk (200 g) Valio sitruunakreemiä
  • 2½ rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 0 kg mintunlehtiä

Ohje

  1. Ota marsipaanista kolme (à n. 15 g) nokaretta ja muotoile ne minisitruunoiksi. Kuvioi kevyin haarukanpistoin. Jätä huoneenlämpöön kovettumaan, älä peitä.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja paloiteltu marsipaanimassa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon korppujauho. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Taputtele marsipaanipohja pohjalle ja n. 1 cm reunoille. Nosta kylmään (pakastimeen 10 min tai jääkaappiin 30 min).

Täyte

  1. Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen.
  2. Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää rahka ja sokeri, sekoita.
  3. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet. Valuta liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen.
  4. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa 2 h, jonka jälkeen voit valmistaa pintakerroksen.

Pinta ja koristelu

  1. Liota liivatelehteä 5 min kylmässä vedessä. Lusikoi sitruunakreemi kulhoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivate. Sekoita liivateseos kreemin joukkoon samalla sekoittaen.
  2. Valuta ja tasoita kuorrute kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 3 h tai seuraavaan päivään.
  3. Koristele kakku mintunlehdillä ja sitruunakoristein juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Marsipaanimassa sulaa pitkään säilytettäessä. Kakun marsipaanikoristeet kannattaa laittaa kakulle vasta juuri ennen tarjoilua. Jos haluat valita kakkuun perinteisen keksimurupohjan, murskaa 175 g (digestive) keksejä ja sekoita joukkoon 75 g sulatettua Valio voita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 291 kcal
Proteiini 8,3 g
Hiilihydraatti 23,8 g
Rasva 17,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mintunlehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search