Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja ja minisitruunakoristeet
- 250 g marsipaania, keltaista
-
75 g
Valio Eila® voita, huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¼ dl korppujauhoja
Täyte
- 3 liivatetta
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Kuorrute
- 1 liivatelehti
- 1 prk (200 g) Valio sitruunakreemiä
- 2½ rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 0 kg mintunlehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Ota marsipaanista kolme (à n. 15 g) nokaretta ja muotoile ne minisitruunoiksi. Kuvioi kevyin haarukanpistoin. Jätä huoneenlämpöön kovettumaan, älä peitä.
- Vaahdota pehmeä voi ja paloiteltu marsipaanimassa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon korppujauho. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Taputtele marsipaanipohja pohjalle ja n. 1 cm reunoille. Nosta kylmään (pakastimeen 10 min tai jääkaappiin 30 min).
Täyte
- Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää rahka ja sokeri, sekoita.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet. Valuta liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa 2 h, jonka jälkeen voit valmistaa pintakerroksen.
Pinta ja koristelu
- Liota liivatelehteä 5 min kylmässä vedessä. Lusikoi sitruunakreemi kulhoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivate. Sekoita liivateseos kreemin joukkoon samalla sekoittaen.
- Valuta ja tasoita kuorrute kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 3 h tai seuraavaan päivään.
- Koristele kakku mintunlehdillä ja sitruunakoristein juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
291 kcal
Proteiini
8,3 g
Hiilihydraatti
23,8 g
Rasva
17,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mintunlehtiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.