Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.77
tähteä viidestä
13 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja ja minisitruunakoristeet
- 250 g marsipaania, keltaista
-
75 g
Valio Eila® voita, huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¼ dl korppujauhoja
Täyte
- 3 liivatetta
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Kuorrute
- 1 liivatelehti
- 1 prk (200 g) Valio sitruunakreemiä
- 2½ rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 0 kg mintunlehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Ota marsipaanista kolme (à n. 15 g) nokaretta ja muotoile ne minisitruunoiksi. Kuvioi kevyin haarukanpistoin. Jätä huoneenlämpöön kovettumaan, älä peitä.
- Vaahdota pehmeä voi ja paloiteltu marsipaanimassa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon korppujauho. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Taputtele marsipaanipohja pohjalle ja n. 1 cm reunoille. Nosta kylmään (pakastimeen 10 min tai jääkaappiin 30 min).
Täyte
- Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää rahka ja sokeri, sekoita.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet. Valuta liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa 2 h, jonka jälkeen voit valmistaa pintakerroksen.
Pinta ja koristelu
- Liota liivatelehteä 5 min kylmässä vedessä. Lusikoi sitruunakreemi kulhoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivate. Sekoita liivateseos kreemin joukkoon samalla sekoittaen.
- Valuta ja tasoita kuorrute kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 3 h tai seuraavaan päivään.
- Koristele kakku mintunlehdillä ja sitruunakoristein juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
291 kcal
Proteiini
8,3 g
Hiilihydraatti
23,8 g
Rasva
17,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mintunlehtiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.