Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunapalat

Sitruunapalat valmistetaan kätevästi vuokaan. Pohjassa maistuu sitruuna, manteli ja rapsahtelevat unikonsiemenet. Rahkakuorrutus kruunaa leivospalat.

Sitruunapalat
Sitruunapalat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,05 rkl unikonsiemeniä
  • 2 dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 3 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,05 rkl unikonsiemeniä
  • 2 dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 dl Valio A+™ luonnonjogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 3 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:

  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruuna
  • 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
  • 3 rkl Valio Keittiön sitruunakreemiä
  • ripaus unikonsiemeniä

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
  2. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. Levitä taikina vuokaan.
  3. Paista uunin keskitasolla n. 30 min. Nosta jäähtymään.
  4. Valmista täyte vaahdottamalla rahka ja kerma yhdessä. Lisää joukkoon sitruunakreemi kevyesti käännellen. Levitä tai pursota rahkakuorrutus jäähtyneen kakkupohjan pinnalle.
  5. Leikkaa sitruunakakku annospaloiksi. Viimeistele unikonsiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 301 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 32,1 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1