Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunarisotto

Sitruunarisotto on yksinkertainen ja konstailematon ruoka sellaisenaan tai lisäkkeenä kala- ja kanaruoille. Kurkuman ansiosta risottoon saadaan kauniin keltainen väri, vaikka mausteena saa loistaa yksinoikeudella sitruuna.

Sitruunarisotto
Sitruunarisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 3 salottisipulia
  • 45 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl kurkumaa
  • 4 dl risottoriisiä
  • 2½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 50 g
    Valio Keisarinna® juustoa
    Valio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
    Valio Keisarinna® e300 g

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja kanaliemikuutio.
  2. Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan kurkuma ja riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
  4. Jatka kanaliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  5. Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää kypsään risottoon voi ja raastettu juusto. Sekoita kunnes ovat sulaneet. Tarkista maku.
  6. Laita risotto lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Tarjoa välittömästi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 120 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 14,8 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search