
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 230 g (3,5 dl) vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- sitruunan kuori raastettuna
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
Voit kokeilla myös:-
1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
-
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl tomusokeria
Pinnalle
- tomusokeria
- 100 g Valio voita
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 230 g (3,5 dl) vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- sitruunan kuori raastettuna
- 1 dl Valio Eila® maitojuomaa
Täyte
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
- 50 g Valio voita
- 1 dl tomusokeria
Pinnalle
- tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota mikrossa pehmitetty voi sekä sokeri.
- Vatkaa joukkoon muna.
- Lisää taikinaan jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunan kuori ja maitojuoma. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
- Tee taikinasta tanko. (Käytä pöydällä apuna jauhoja, koska taikina on melko pehmeää.) Jaa tanko ensin 4:ään osaan. Jaa kukin tanko vielä 10:een osaan. Näin saat 40 palaa. Muotoile ne jauhotetuin käsin pyöreiksi palloiksi kolmelle uunipellille leivinpaperille. Jätä hiukan tilaa leviämiselle.
- Paista 175 asteessa uunin keski- / yläosassa n. 10 min tai kunnes vaaleanruskeita ja kypsiä.
- Jäähdytä.
- Täyte: Vatkaa huoneenlämpöisen tuorejuuston joukkoon sulatettu voi ja tomusokeri.
- Pursota tai levitä täyte veitsellä puolelle leivonnaispohjista, niiden sileälle pohjapinnalle. Pursota ensin kaikille pohjille niiden ulkoreunaan, niin saat täytteen jaettua tasaisesti. Sen jälkeen laita kannet.
- Sihtaa siivilän läpi tomusokeria pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
355 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
41,9 g
Rasva
18,3 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunan kuori
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.