Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Slidersit eli suupalaham­pu­rilaiset

Pienet, yhden tai kahden puraisun hampurilaiset eli slidersit ovat peräisin Amerikasta. Veikeitä hampurilaisia syntyy pienellä vaivalla isommallekin porukalle. Olisiko tässä tulevan talven juhlien ja illanviettojen suosikkitarjottava?

Slidersit eli suupalahampurilaiset
Slidersit eli suupalahampurilaiset

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
suupalahampurilaista
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Sämpylät

  • 5 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 8 dl vehnäjauhoja

Pihvit

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 pkt (à 180 g) pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 dl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Lisäksi

Sämpylät

  • 5 dl Valio maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 8 dl vehnäjauhoja

Pihvit

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 pkt (à 180 g) pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 dl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • Valio Oivariini® juoksevaa

Lisäksi

  • 1 pkt (200 g) Valio Koskenlaskija® cheddar viipaleita
  • 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
  • 1 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 100 g jääsalaattia
  • 2 tomaattia
  • 2 pientä sipulia

Ohje

  1. Valmista ensin sämpylät. Paras taikina valmistuu yleiskoneella, mutta taikinan voi tehdä myös käsin. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murra joukkoon hiiva. Sekoita. Lisää suola, 1 1/2 dl kaurahiutaleita ja puolet jauhoista, sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinasta ilma pois. Jaa 36:een osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota hyvin leivinpaperilla uunipellillä.
  3. Voitele sämpylöiden pinta maidolla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 - 15 tai kunnes kypsiä.
  4. Laita kaikki pihvien ainekset yleiskoneeseen. Sekoita leikkuuterällä tasaiseksi. Jos sekoitat pihvimassan käsin, hienonna pekoni, sipuli ja basilika.
  5. Jaa pihvimassa 36:een osaan. Pyöritä pulliksi ja litistä pihveiksi. Paista pannulla Oivariini rasvassa kypsiksi. Leikkaa sulatejuustoviipaleet neljään osaan. Laita jokaisen pihvin päälle sulatejuustoviipale.
  6. Kokoa slidersit. Sekoita crème fraîche ja sinappi. Leikkaa sämpylät halki. Laita pohjalle lusikallinen crème fraîchea, salaattia ja sipulirenkaita. Nosta päälle pihvi ja tomaattiviipale. Paina kannet päälle. Halutessasi voit pistää hampurilaisten läpi cocktailtikun, jolloin hampurilaisten käsittely on helpompaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatti 18,2 g
Rasva 10,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1