Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
57 min
Yhteensä
1 h 42 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
suupalahampurilaista
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaSämpylät
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1½ tl suolaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 8 dl vehnäjauhoja
Pihvit
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 pkt (à 180 g) pekonia
- 1 sipuli
- 1 dl basilikaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Lisäksi
-
1 pkt (200 g)
Valio Koskenlaskija® cheddar viipaleitaValio Koskenlaskija® on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta 1933.…
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl karkeaa dijonsinappia
- 100 g jääsalaattia
- 2 tomaattia
- 2 pientä sipulia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin sämpylät. Paras taikina valmistuu yleiskoneella, mutta taikinan voi tehdä myös käsin. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murra joukkoon hiiva. Sekoita. Lisää suola, 1 1/2 dl kaurahiutaleita ja puolet jauhoista, sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilma pois. Jaa 36:een osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota hyvin leivinpaperilla uunipellillä.
- Voitele sämpylöiden pinta maidolla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 - 15 tai kunnes kypsiä.
- Laita kaikki pihvien ainekset yleiskoneeseen. Sekoita leikkuuterällä tasaiseksi. Jos sekoitat pihvimassan käsin, hienonna pekoni, sipuli ja basilika.
- Jaa pihvimassa 36:een osaan. Pyöritä pulliksi ja litistä pihveiksi. Paista pannulla Oivariini rasvassa kypsiksi. Leikkaa sulatejuustoviipaleet neljään osaan. Laita jokaisen pihvin päälle sulatejuustoviipale.
- Kokoa slidersit. Sekoita crème fraîche ja sinappi. Leikkaa sämpylät halki. Laita pohjalle lusikallinen crème fraîchea, salaattia ja sipulirenkaita. Nosta päälle pihvi ja tomaattiviipale. Paina kannet päälle. Halutessasi voit pistää hampurilaisten läpi cocktailtikun, jolloin hampurilaisten käsittely on helpompaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
209 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatti
18,2 g
Rasva
10,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.