Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Smetana-punakaalilisäke

Punakaalilisäke on maukas ja kauniin purppuranpunainen lisäke joulupöytään. Se sopii hyvin sekä kinkun, että kalkkunan kanssa tarjottavaksi. Smetana-punakaalilisäkettä voi myös syödä sellaisenaan tai osana kasvisateriaa muina vuodenaikoina.

Smetana-punakaalilisäke
Smetana-punakaalilisäke

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g punakaalia
  • 1 iso (200 g) punasipuli
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 (200 g) hapahko omena
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon

Pinnalle

  • 0 kg tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota niitä tilavassa, paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa Oivariini rasvassa. Lisää kuutioitu omena, kanelitanko, fariinisokeri sekä balsamietikka ja omenatäysmehu.
  2. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla n. 30 min. Kypsymisaikaan vaikuttavat kaalin suikalekoko ja vuodenaika. Tarkista kypsyys. Poista kanelitanko. Lisää suola ja pippuri.
  3. Sekoita joukkoon smetana. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Ripota pinnalle persiljasilppua ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa esim. liharuokien lämpimänä lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 1,2 g
Hiilihydraatti 6,9 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search