
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kakkupohja
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2-6 kananmunaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- perunajauhoja
- leivinjauhetta
- 2-6 kananmunaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- perunajauhoja
- leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Ohje toimii samalla periaatteella eri kokoisiin kakkupohjiin. 2 - 3 munan kakkupohja kannattaa paistaa ø 16 - 20 cm:n kakkuvuoassa ja siitä riittää 6 - 8:lle. 4 - 6 munan kakkupohjat mahtuvat ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan ja niistä riittää 12 - 18:lle.
- Ota kolme samanlaista lasia tai mukia.
- Riko munat ensimmäiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin sokeria yhtä täyteen, kuin munalasi on. Raaka-aineiden pinnat tulee siis olla lasissa samalla korkeudella.
- Kaada kolmanteen lasiin vehnäjauhoja (2:3) ja perunajauhoja (1:3) yhtä täyteen kuin kaksi muutakin lasia on. Kaikkia aineksia tulee siis tilavuudeltaan saman verran eli lasit ovat yhtä täynnä. Sekoita jauhojen joukkoon vielä 1 tl leivinjauhetta.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän jämäkkkä, kun voit kirjoittaa sen pintaan valuttamalla vatkaimista vaahtoa.
- Sekoita jauhot ja siivilöi ne muutamassa erässä munasokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla tai lastalla nostellen taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista tai kulhon kopauttelua, jotta kuohkeus ei katoa.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun pinnoitettuun vuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun alumiinivuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 30 - 45 min, kunne kakku on kauniin ruskea, reunat alkaa irrotta vuoasta ja puutikulla kokeiltuna kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun.
- Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.
- Leikkaa kakku 2 - 3 osaan, kostuta ja täytä.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
118 kcal
Proteiini
11,1 g
Hiilihydraatti
0,3 g
Rasva
8,1 g
Tyydyttynyt rasva
2,1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- vehnäjauhoja
- perunajauhoja
- leivinjauhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.