Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.7
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kakkupohja
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2-6 kananmunaa
- 0 kg sokeria
- 0 kg vehnäjauhoja
- 0 kg perunajauhoja
- 0 kg leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Ohje toimii samalla periaatteella eri kokoisiin kakkupohjiin. 2 - 3 munan kakkupohja kannattaa paistaa ø 16 - 20 cm:n kakkuvuoassa ja siitä riittää 6 - 8:lle. 4 - 6 munan kakkupohjat mahtuvat ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan ja niistä riittää 12 - 18:lle.
- Ota kolme samanlaista lasia tai mukia.
- Riko munat ensimmäiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin sokeria yhtä täyteen, kuin munalasi on. Raaka-aineiden pinnat tulee siis olla lasissa samalla korkeudella.
- Kaada kolmanteen lasiin vehnäjauhoja (2:3) ja perunajauhoja (1:3) yhtä täyteen kuin kaksi muutakin lasia on. Kaikkia aineksia tulee siis tilavuudeltaan saman verran eli lasit ovat yhtä täynnä. Sekoita jauhojen joukkoon vielä 1 tl leivinjauhetta.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän jämäkkkä, kun voit kirjoittaa sen pintaan valuttamalla vatkaimista vaahtoa.
- Sekoita jauhot ja siivilöi ne muutamassa erässä munasokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla tai lastalla nostellen taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista tai kulhon kopauttelua, jotta kuohkeus ei katoa.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun pinnoitettuun vuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun alumiinivuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 30 - 45 min, kunne kakku on kauniin ruskea, reunat alkaa irrotta vuoasta ja puutikulla kokeiltuna kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun.
- Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.
- Leikkaa kakku 2 - 3 osaan, kostuta ja täytä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
118 kcal
Proteiini
11,1 g
Hiilihydraatti
0,3 g
Rasva
8,1 g
Tyydyttynyt rasva
2,1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- vehnäjauhoja
- perunajauhoja
- leivinjauhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.