![Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakas](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-fi/2023/04/32761-sokerisuolattua-porsaanfileeta-ja-luumu-kuminakas-800x600.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 45 min
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 800 g porsaan sisäfileetä
- 2 rkl sokeria
- 1 dl karkeaa merisuolaa
- 1 ruukku timjamia
- 1 ruukku rosmariinia
Paistamiseen
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kastike
- 2 salottisipulia
- 1 tl kuminaa
- 2 pussia (à 227 g) kuivattuja luumuja paloiteltuna
-
1 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 800 g porsaan sisäfileetä
- 2 rkl sokeria
- 1 dl karkeaa merisuolaa
- 1 ruukku timjamia
- 1 ruukku rosmariinia
Paistamiseen
- 30 g Valio voita
Kastike
- 2 salottisipulia
- 1 tl kuminaa
- 2 pussia (à 227 g) kuivattuja luumuja paloiteltuna
- 1 rkl (15 g) Valio voita
- 4 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita keskenään sokeri, suola ja hienonnetut yrtit. Ripottele seosta runsaasti lihan pintaan. Kääri kelmun sisään ja anna maustua n. tunti
- Poista seos fileen pinnalta ja ruskista liha pannulla voissa, jotta pinta saa kauniin värin. Laita liha uunivuokaan ja paista 180 asteessa 45 min, kunnes liha on kypsää.
- Valmista kastike kuullottamalla hienonnetut salottisipulit, kumina ja luumut voissa kattilassa. Kaada kerma joukkoon. Anna kiehua kokoon, jotta kastike on sopivan paksuista ja tarjoa kuumana porsaanfileen ja esim. endiivien kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
195 kcal
Proteiini
10,5 g
Hiilihydraatti
11,2 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
6,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.