Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Spagettikurpitsa bolognese

Spagettikurpitsa on miedon makuinen, hiukan kesäkurpitsamainen syksyn herkku. Spagettikurpitsa on saanut nimensä siitä, että sen hedelmäliha on kypsänä spagettimaista nauhaa. Spagettikurpitsan voikin nauttia pastan asemasta tai vaikkapa keittoissa tai uunissa paahdettuna.

Spagettikurpitsa bolognese
Spagettikurpitsa bolognese

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g spagetti-kurpitsaa
  • 2 rkl (30 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa

Bolognese-kastike

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 600 g jauhelihaa
  • 500 g (5 dl) paseerattua tomaattia
  • 2 dl punaviiniä
  • 1½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa, kaiva siemenet pois esim. lusikalla. Valuta kurpitsan päälle voita ja mausta suolalla.
  2. Paahda uunin keskiosassa 200 asteessa n. 1 h 15 min tai kunnes kypsä.
  3. Kurpitsan kypsyessä valmista kastike: Kuori ja hienonna sipulit ja raasta porkkanat. Kuullosta kasviksia pannulla voissa 5 min.
  4. Lisää jauheliha, paseerattu tomaatti, viini ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä kurpitsan kypsymisen ajan kannen alla.
  5. Riivi kypsä kurpitsan liha haarukalla spagettimaisen irtonaiseksi kuoren sisään. Lusikoi kastiketta päälle.
  6. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä ja juustoraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 2,5 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search