Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Spagettimunakas

Spagettimunakas valmistuu välipalaksi ja kevyeksi lounaaksi. Maistuu erityisesti lapsille!

Spagettimunakas
Spagettimunakas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 60 g pätkäspagettia
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 50 g (1 dl) kinkkua kuutioituna
  • 50 g (1 dl)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Pinnalle

  • ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1-2 rkl persiljaa tai basilikaa

Ohje

  1. Aloita munakkaan valmistaminen keittämällä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja valuta siivilässä.
  2. Sekoita munat, maito ja suola kulhossa. Vatkaa kevyesti, kunnes munien rakenne on rikkoutunut.
  3. Sulata Oivariini kuumalla, tilavalla paistinpannulla. Lisää kuutioitu salami. Anna paistua hetki. Kaada pannulle muna-maitoseos. Alenna lämpöä.
  4. Vedä puulastalla hyytyvää munakasseosta hitaasti pohjaa pitkin keskustaan päin. Lisää pannulle juustoraaste ja valutettu spagetti. Kypsennä munakasseosta vielä hetki alhaisella lämmöllä. Pane levy pois päältä. Ripota pannulle tomaattilohkoja ja vihersilppua. Peitä munakas hetkeksi kannella.
  5. Kun juusto on sulanut ja munakas kypsä, siirrä se lautaselle. Tarjoa munakas heti

Vinkki

Korvaa halutessasi pätkäspagetti nuudeleilla ja kinkku salamikuutioilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal
Proteiini 9,8 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search